Frans van der Ven maakt speciaal kunstwerk voor Haringparty

De bekende en gewaardeerde Almeerse kunstenaar Frans van der Ven heeft het initiatief genomen om speciaal voor de Haringparty Almere een kunstwerk te maken dat geveild wordt ten bate van het goede doel, te weten Fietsmaatjes Almere.

Over Frans van der Ven
Citaat: Als kind raapte ik van alles op, waarmee ik kleine installaties bouwde: wist ik veel wat bouwen was? Later op de academie wist ik dat beeldhouwen mij in het bloed zit. Ik houd van mensen en dieren, zij zijn een geliefd onderwerp voor mijn beelden. Einde Citaat.

Over het kunstwerk
Het kunstwerk “De haring van ’24’” is speciaal voor de Haringparty 2024 gemaakt door Frans van der Ven. De haring is geslepen uit 15 mm dik roestvrijstaal en hij zwemt voor een natuurstenen plaat van Blue Macauba Het kunstwerk is 28 x 24 x 7 centimeter groot en is een uniek kunstwerk. Er wordt er maar één van gemaakt.

Frans van der Ven toont aan vertegenwoordiger Ben Spelbos van de Stichting Haringparty Almere de materialen van het kunstwerk “De haring van ’24”.